nedeľa 20. februára 2011

Tiramisu.

Tiramisu.
Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok - to je tiramisu.

Ingrediencie: 

300 g piškóty dlhé
asi 4 dcl silnej kávy
Amaretto
250 g mascarpone
3 dcl šľahačková smotana
vanilkový cukor
4 lyžice práškový cukor
kakao

Postup prípravy:

Piškóty namočíme do kávy a ukladáme do formy. Polejeme Amarettom. Pridáme polovicu krému, ktorý pripravíme z vyšľahanej šľahačky s vanilkovým cukrom a 4 lyžicami práškového cukru. Pridáme mascarpone, prípadne ešte ztužovač šľahačky. Druhú vrstvu piškót uložíme rovnako, nezabudneme na Amaretto, na vrch zvyšok krému, posypeme kakaom a necháme v chladničke čo najdlhšie, lebo keď sa vytiahne, nič nezostane :-)

_

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára