sobota 11. januára 2014

Dierkovaný zákusok

Cesto: :  350 g polohr. múky
                1 kypriaci prášok
                 200 g kryšt. cukru
                štipka soli
                120 g stuženého pokrmového tuku
                 2 vajcia
                 2 PL oleja
                 150-200 ml mlieka
Poleva:  180 g masla
                4 PL rumu
                200 g čokolády na varenie


Postup:

K preosiatej múke zmiešanej s kypriacim práškom pridáme cukor, soľ, roztopený tuk, vajcia, olej a mlieko a vypracujeme hustejšie cesto. Potom ho rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do rúry vyhriatej na 180  C a pečieme 25-30 min. Po upečení druhým koncom varešky urobíme do celého koláča jamky. Na polevu v hrnčeku roztopíme maslo, pridáme rum, čokoládu na varenie a za stáleho miešania pomaly varíme, kým nevznikne hladká poleva. Polevu necháme mierne vychladnúť, potom ju rovnomerne rozlejeme na upečené cesto, čím naplníme aj všetky jamky. Hotový koláč nakrájame, prípadne ozdobíme aj kopčekmi šľahačky.
                         

1 komentár:

  1. Casino - Bracket betting guide for your chance to win
    The Casino is a febcasino.com unique casino หาเงินออนไลน์ that has 토토 been around for over bsjeon a decade. It has managed https://octcasino.com/ to offer great games such as Blackjack, Roulette and Video Poker,

    OdpovedaťOdstrániť